Γιώργος Βασιλειάδης
Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Στάλλη Ταλέα
Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Κωνσταντίνος Βασιλειάδης
PhD in Architecture
Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Architect
costas[@]vassiliades-architects.com

Γιώργος Αλεξάνδρου
Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1987, όπου και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές και λυκειακές του σπουδές το 2005. Το 2007, πήγε με υποτροφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου το 2012 του απονεμήθηκε το Δίπλωμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού με άριστη επίδοση, και βραβεύθηκε ως αριστούχος απόφοιτος. Άμεσα ξεκίνησε την συνεργασία του με το γραφείο βασιλειάδης_αρχιτέκτονες.
Από το 2018 είναι Διδάκτορας Αρχιτεκτονικής (PhD) του Πανεπιστημίου Κύπρου με την διατριβή του να καταπιάνεται με την κτιριακή ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμικών συστημάτων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας και Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, ερευνητικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο στο Division of Architecture and Water του Luleå University of Technology (LTU) στην Σουηδία.
Ο Κωνσταντίνος ασχολείται εκτεταμένα με την αειφορία και την ενεργειακή απόδοση κτιρίων από την πλευρά της αρχιτεκτονικής, τόσο επαγγελματικά όσο και ερευνητικά. Συμμετείχε σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα, στα πλαίσια των οποίων έχει κάνει δημοσιεύσεις, πήρε μέρος σε συνέδρια, ενώ έχει διδάξει σε training schools σε Βαρκελώνη και Βαρσοβία, ενώ έχει επιλεχθεί ως ένας εκ των 26 Rising-Star Researchers του ACU British Council Commonwealth Futures Climate Research Cohort. Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε αρχιτεκτονικά και ερευνητικά περιοδικά, ενώ είναι ένας εκ των συγγραφέων και συντελεστών του βιβλίου “Building Integrated Solar Thermal Systems – Design and Applications Handbook”.
Είναι Ειδικευμένος Εμπειρογνώμονας Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων για κτίρια που χρησιμοποιούνται ως Κατοικίες της Υπηρεσίας Ενέργειας του ΥΕΕΒΤ, μέλος του Ε.Τ.Ε.Κ. και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου.

Γλώσσες: Ελληνικά, Aγγλικά


© Βασιλειάδης - Αρχιτέκτονες. Σχεδιασμός - Κατασκευή antreas.me