Κατοικία στο Τσέρι Ι

Αυτή η ισόγεια κατοικία τριών υπνοδωματίων στο Τσέρι, χαρακτηρίζεται έντονα από την απλότητα της μορφής και υλικότητας, τόσο σε επίπεδο κάτοψης όσο και σε επίπεδο όψης. Αυτή η κατοικία αντιπροσωπεύει μια ιδιαίτερη περίπτωση κτιριακής μονάδας, όπου η λειτουργικότητα στηρίζεται στην πλήρη εκμετάλλευση κάθε ξεχωριστού τμήματος της κατοικίας.

Σε ένα ορθογωνικό πρίσμα οργανώνονται όλοι οι εσωτερικοί χώροι περιμετρικά ενός εξωτερικού αιθρίου. Η ιδιαίτερη διαρρύθμιση με τον κεντρικό πυρήνα που αφαιρέθηκε από το υπόλοιπο όγκο για να δημιουργήσει το αίθριο με την πισίνα, προσδίδει στο κτίριο εξαιρετικά βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Αυτή η αρχιτεκτονική προσέγγιση, σε συνδυασμό με τον κατάλληλο προσανατολισμό, εκμεταλλεύεται το κενό που δημιουργείται με σκοπό την αποτελεσματική χρήση της ηλιακής ακτινοβολίας και την επίτευξη υψηλών ενεργειακών αποδόσεων.

Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική λύση δεν περιορίζεται μόνο στην αποτελεσματική ενεργειακή αξιοποίηση, αλλά επιτυγχάνει επίσης μια αρμονική συμβίωση με το περιβάλλον. Η εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού και αερισμού εξασφαλίζει όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και την δημιουργία ενός ευχάριστου και υγιεινού περιβάλλοντος για τους κατοίκους. Κάθε τμήμα της κατοικίας σχεδιάστηκε με σκοπό την απόλυτη λειτουργικότητα και ενσωματώνει στοιχεία που προάγουν την θερμική και οπτική άνεση, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση στοιχείων αειφορίας και αισθητικής, προάγοντας έτσι την βέλτιστη ποιότητα ζωής για τους ενοίκους.


© Βασιλειάδης - Αρχιτέκτονες. Σχεδιασμός - Κατασκευή antreas.me