Έναυσμα για το σχεδιασμό αυτής της βιοκλιματικής κατοικίας στην Λεμεσό, αποτέλεσε η θέληση της δημιουργίας μίας συμπαγούς μορφής η οποία να χαρακτηρίζει το κτίριο μορφολογικά. Οι χώροι μεταφράστηκαν σε όγκους που δημιούργησαν μία σύνθεση, η οποία τοποθετήθηκε «συρταρωτά» μέσα σε ένα συμπαγές πλαίσιο εμφανούς σκυροδέματος. Γενικότερα, ο σχεδιασμός κινείται με απλές γεωμετρίες αγγίζοντας τις σύγχρονες μινιμαλιστικές τάσεις, κάτι που οδήγησε στη χρήση του ειλικρινούς εμφανούς σκυροδέματος, των μεγάλων ξύλινων επιφανειών και του ουδέτερου λευκού χρώματος. Το κτιριολογικό πρόγραμμα είχε αυξημένες απαιτήσεις, αφού πέραν των τριών υπνοδωματίων, στο μικρό εμβαδόν της οικίας τοποθετήθηκαν και δύο γραφεία τα οποία λειτουργούν ως ανεξάρτητος χώρος εργασίας στο σπίτι. Ωστόσο επιτεύχθηκε να είναι πλήρως λειτουργικό με πλήρη εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών για εξοικονόμηση ενέργειας και επίτευξη θερμικής άνεσης για τους χρήστες. Η διάταξη των χώρων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ιδιωτικότητα στους χρήστες από την πλευρά του δρόμου, ενώ παράλληλα να ανοίγεται προς τον νότο εκμεταλλευόμενη τον φυσικό φωτισμό και την ηλιακή ενέργεια. Τέλος, για λόγους ταχύτητας δόμησης χρησιμοποιήθηκε μεταλλικός στατικός φορέας.