Σ’ αυτή τη βιοκλιματική κατοικία στην Λεμεσό, το κτιριολογικό πρόγραμμα δομήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό, με παράλληλο στόχο την πλήρη εκμετάλλευση των περιβαλλοντικών συνθηκών για εξοικονόμηση ενέργειας και επίτευξη θερμικής άνεσης για τους χρήστες. Έτσι ξεκινήσαμε με την χωροθέτηση της κατοικίας στο οικόπεδο, η οποία έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει ιδιωτικότητα στους χρήστες από την πλευρά του δρόμου, ενώ παράλληλα να ανοίγεται προς τον νότο εκμεταλλευόμενη τον φυσικό φωτισμό και την ηλιακή ενέργεια. Μορφολογικά, ο σχεδιασμός μας προσπαθεί να συνδυάσει κάποιες πιο «παραδοσιακές» τυπολογίες και υλικά με άλλες πιο σύγχρονες μινιμαλιστικές τάσεις. Σε αυτό το σχεδιαστικό πλαίσιο συνδυάζονται ο «μονολιθικός» πέτρινος όγκος, με το επίπεδο του στέγαστρο από εμφανές σκυρόδεμα το οποίο έρχεται με μία σύγχρονη «μονοκονδυλιά» να ενώσει το γκαράζ με το υπόλοιπο σύνολο.